Puiul cu legume la tigaie este delicios si usor de preparat.
Iata cum se prepara acest fel de mancare rapid, indragit de intreaga familie:
Ingrediente
- 450 g de piept de pui dezosat si fara piele, taiat fasii
- 1 lingura de ulei de arahide
- 2-3 catei de usturoi maruntiti
- 1 lingura de ghimbir maruntit
- 1 ceapa medie, taiata cubulete
- 2 cani de morcovi taiati cubulete
- 1 ardei rosu gras, curatat de seminte si taiat in fasii subtiri
- 2 cani de pastai de mazare verde
- 1 cutie de stiuleti mici de porumb dulce
- 2 cani de buchetele de brocoli
- 2 lingurite de amidon de porumb
- 1 cana de supa de pui
- 1/4 cana sos de soia
Metoda de preparare:
##STEP##
Incalziti uleiul intr-o tigaie, pe foc mediu. Cand acesta incepe sa sfaraie veti stii ca este suficient de fierbinte. ##END STEP##
##STEP##
Adaugati usturoiul si ghimbirul maruntit in tigaie si gatiti-le timp de un minut. ##END STEP##
##STEP##
Prajiti puiul. Adaugati pieptul de pui in tigaie, intr-un singur strat si prajiti-l pana devine auriu la exterior si alb in interior. Intoarceti puiul doar cand s-a prajit cum trebuie pana la jumatate si prajiti-l pe cealalta parte pana cand este gata. Dupa ce pieptul de pui s-a prajit, scoateti-l pe o farfurie si lasati-l sa se scurga de ulei pe un servetel de hartie. ##END STEP##
##STEP##
Sotati legumele. Daca este necesar, mai adaugati ½ lingura de ulei de arahide. Adaugati apoi ceapa si morcovii maruntiti si fasiile de ardei rosu si gatiti-le timp de 2 minute. Apoi adaugati pastaile de mazare verde, stiuletii mici de porumb dulce si buchetelele de brocoli. Miscati in permanenta tigaia si amestecati legumele cu o lingura de lemn, pana cand acestea se patrund. ##END STEP##
##STEP##
Faceti sosul. Intr-un bol mic amestecati bine amidonul de porumb cu sosul de soia si supa de pui, evitand formarea cocoloaselor. ##END STEP##
##STEP##
Puneti pieptul de pui inapoi in tigaie si adaugati sosul. Amestecati legumele cu puiul, asigurandu-va ca toate ingredientele sunt acoperite de sos. Reduceti focul la mediu si gatiti preparatul pana cand sosul se ingroasa putin. ##END STEP##
##STEP##
Fierbeti orez sau taitei si amestecati garnitura aleasa cu puiul cu legume. ##END STEP##
##STEP##
Ornati preparatul cu un topping la alegere: nuci caju, ceapa verde taiata fin, germeni de fasole sau ierburi aromatice maruntite. ##END STEP##