Coltunasii la cuptor se pot prepara din carne de berbec.
Ingrediente:
- 250 g carne,
- o lingura de unt,
- o ceasca zeama de carne sau apa,
- o lingurita de faina,
- ½ l zeama de carne pentru fiert,
- o lingura de branza,
- o lingura de unt,
- piper.
Pentru aluat:
- 300 grame faina,
- 2 oua,
- 2 linguri apa,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se cerne faina pe masa de aluat. ##END STEP##
##STEP##
Se face loc la mijloc, se sparg ouale adaugand si doua coji cu apa (doua jumatati) si un varf de lingurita de sare. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca intai ouale cu o lingurita, pana cuprind putina faina, se lucreaza apoi cu mana si se framanta bine aluatul, pana devine destul de indesat, mai adaugand faina daca se cere. ##END STEP##
##STEP##
Se imparte aluatul in doua. ##END STEP##
##STEP##
Se trece prin masina carnea, de preferinta de berbec, se prajeste intr-o tigaie, cu unt, se toarna o ceasca de zeama de carne si se adauga faina, sare si piper. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa scada si se da deoparte sa se racoreasca. Se intinde foaia de aluat, se pun din loc in loc movilite de carne, deasupra se pune a doua foaie de aluat (foarte subtire) si se taie cu o forma rotunda; se strang bine marginile intre degete. ##END STEP##
##STEP##
Se tin 20 minute in supa clocotita (sa nu fiarba), se scurg si se asaza intr-o farfurie de piatra, punand intre ei branza, piper si unt. ##END STEP##
##STEP##
Se toarna zeama de carne concentrata, cat sa-i cuprinda si se dau la cuptor ¾ de ora, la foc potrivit. ##END STEP##