O reteta delicioasa cu sos rosu si carne de pasare este rata cu masline.
Ingrediente:
- o rata mijlocie,
- o lingura de untura,
- 4 cepe,
- o lingurita de faina,
- o lingura de bulion,
- 200 g masline,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se prajesc bucatile de rata cu o jumatate lingura de untura (daca rata este grasa, se pune fara untura in cratita, deoarece lasa singura grasime). ##END STEP##
##STEP##
Se adauga cate putina apa si se lasa sa fiarba inabusit. ##END STEP##
##STEP##
Se taie ceapa felii subtiri si se rumeneste cu o jumatate lingura untura. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga faina, se stinge cu putina apa. Se toarna sosul in cratita cu carne. ##END STEP##
##STEP##
Se potriveste de sare, se lasa sa fiarba inabusit la foc potrivit. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga o lingura de bulion si cand rata este aproape fiarta, se pun maslinele fierte in apa, separat, 10 minute. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa mai dea cateva clocote. ##END STEP##
Aceeasi mancare se pregateste cu ulei si se serveste rece. La fel se pregateste si gasca cu masline.