Rasol de vita cu sos de vin

O mancare savuroasa pe baza de carne este rasolul de vita cu sos de vin si garnitura de legume.

Ingrediente:

- 1,20 kg carne,
- zarzavat de supa,
- 4 linguri apa,
- 100 g slanina,
- o ceapa mica,
- un pahar de vin alb,
- 2 linguri de bulion de rosii,
- o frunza de dafin,
- sare, piper,
- un varf de lingurita de faina.

Mod de preparare:

##STEP##

Se fierbe rasolul in supa. ##END STEP##

##STEP##

Cand este gata se scoate si dupa ce s-a racorit putin se taie felii si se asaza intr-o cratita. ##END STEP##

##STEP##

Se taie marunt slanina si ceapa si se prajesc usor in alta cratita. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga vinul, bulionul de rosii subtiat cu o ceasca de zeama de carne in care se pun condimentele pentru a da aroma preparatului. Optional, in sos se adauga un praf de faina, daca va place sosul ingrosat. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa sa fiarba sosul o jumatate de ora. La nevoie, se mai adauga putina zeama de carne sau apa. ##END STEP##

##STEP##

Se trece prin sita, se toarna in cratita peste rasol si se lasa sa fiarba impreuna 20 de minute. ##END STEP##

Mancarea astfel preparata se serveste calda impreuna cu un mix de legume, ciuperci sau cartofi.