Alaturi de preparatele marine, o reteta pregatita frecvent in Delta Dunarii sunt racii prajiti.
Ingrediente:
- 24 raci mici,
- 3 catei de usturoi,
- 12 boabe de piper,
- sare.
Pentru prajit:
- 3 linguri de faina,
- ½ ceasca de apa,
- sare,
- 3 linguri de ulei.
Mod de pregatire:
##STEP##
Se aleg 24 de raci mici. ##END STEP##
##STEP##
Se fierbe atata apa intr-o oala cat sa acopere racii, nu mai mult. ##END STEP##
##STEP##
La patru litri de apa se pune o lingura plina de sare; in orice caz, apa se gusta deoarece ea trebuie sa fie mai sarata decat se cere la gust. ##END STEP##
##STEP##
Se pun cativa catei de usturoi si, dupa gust, putine condimente, adica o frunza de dafin si un fir de patrunjel, iar cine doreste, zarzavat de supa si ceapa. ##END STEP##
##STEP##
Se fierb la foc iute. ##END STEP##
##STEP##
Cand zeama clocoteste, se arunca inauntru racii, bine spalati in mai multe ape si scursi, si cateva boabe de piper. ##END STEP##
##STEP##
Se tin pe foc inca cinci minute, nu mai mult, socotite din momentul cand au dat in clocot. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa se raceasca in apa lor. ##END STEP##
##STEP##
Se curata gaturile, se trage intestinul afara si se scoate carapacea si stomacul, lasand racul intreg cu labe cu tot. ##END STEP##
##STEP##
Se face intr-un castron un aluat subtire ca o smantana, din faina, apa si sare. ##END STEP##
##STEP##
Se incinge uleiul intr-o tigaie. ##END STEP##
##STEP##
Se ia fiecare rac, se inmoaie in aluat, astfel ca sa fie bine imbracat de jur imprejur si se pune la prajit in uleiul fierbinte. ##END STEP##
##STEP##
Se rumenesc pe o parte si pe alta. Se servesc fierbinti, ca sa nu se inmoaie aluatul. ##END STEP##