Rasolul de vita se fierbe in apa rece impreuna cu o lingura de grasime si una de faina ca picioarele sa ramane albe la fiert.
Ingrediente:
- 3 - 4 picioare de vitel (circa 1,5 kg),
- 2 litri apa,
- o lingura de otet,
- o foaie de dafin,
- un patrunjel,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se curata bine picioarele si se spala in mai multe ape. Se pun intr-o cratita cu apa rece si se tin la foc pana incepe sa se formeze spuma. ##END STEP##
##STEP##
Se dau la o parte si se spala imediat cu apa rece. Se pun la fiert intr-o cratita cu 2 litri de apa cu sare, o lingura de otet sau de zeama de lamaie, o frunza de dafin, si o radacina de patrunjel. ##END STEP##
##STEP##
Se pun picioarele la fiert si se tin doua ore sa fiarba continuu, dar in clocote mici. Dupa ce picioarele au fiert si zeama s-a racit, se strange grasimea si se intrebuinteaza la alte mancaruri. ##END STEP##
Se servesc foarte fierbinti, cu mujdei de usturoi sau cu sos de mustar, sos de rosii etc.