Picioare de vitel cu sos

Picioarele de vitel sau rasolul de vita se consuma fiert impreuna cu sos si ciuperci calite in unt sau ulei.

Ingrediente:

- 3 - 4 picioare de vitel (circa 1,5 kg),

- 2 litri apa,

- o lingura de otet,

- o foaie de dafin,

- un patrunjel,

- sare.

Pentru sos:

- o lingura de unt,

- o lingura de faina,

- 2 cesti de zeama,

- un galbenus,

 -o lingurita zeama de lamaie,

- 100 g ciuperci,

- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se curata bine picioarele si se spala in mai multe ape. ##END STEP##

##STEP##

Se pun intr-o cratita cu apa rece si se tin la foc pana incepe sa se formeze spuma. ##END STEP##

##STEP##

Se dau la o parte si se spala imediat cu apa rece. Se pun la fiert intr-o cratita cu 2 litri  de apa cu sare, o lingura de otet sau de zeama de lamaie, o frunza de dafin, si o radacina de patrunjel. ##END STEP##

##STEP##

Se pun picioarele la fiert si se tin doua ore sa fiarba continuu, dar in clocote mici. ##END STEP##

##STEP##

Cand sunt bine fierte se scot oasele. ##END STEP##

##STEP##

Intre timp, se pregateste un sos de faina, batut cu galbenus de ou si putina zeama de lamaie. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand mereu. ##END STEP##

##STEP##

Se pune intr-o cratita impreuna cu picioarele de vitel si cateva ciuperci taiate felii si inabusite in unt. ##END STEP##

##STEP##

Se tine mancarea fierbinte pe masina, fara sa dea in clocote. ##END STEP##

Se serveste foarte fierbinte.