Picioarele de vitel sau rasolul de vita se consuma fiert impreuna cu sos si ciuperci calite in unt sau ulei.
Ingrediente:
- 3 - 4 picioare de vitel (circa 1,5 kg),
- 2 litri apa,
- o lingura de otet,
- o foaie de dafin,
- un patrunjel,
- sare.
Pentru sos:
- o lingura de unt,
- o lingura de faina,
- 2 cesti de zeama,
- un galbenus,
-o lingurita zeama de lamaie,
- 100 g ciuperci,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se curata bine picioarele si se spala in mai multe ape. ##END STEP##
##STEP##
Se pun intr-o cratita cu apa rece si se tin la foc pana incepe sa se formeze spuma. ##END STEP##
##STEP##
Se dau la o parte si se spala imediat cu apa rece. Se pun la fiert intr-o cratita cu 2 litri de apa cu sare, o lingura de otet sau de zeama de lamaie, o frunza de dafin, si o radacina de patrunjel. ##END STEP##
##STEP##
Se pun picioarele la fiert si se tin doua ore sa fiarba continuu, dar in clocote mici. ##END STEP##
##STEP##
Cand sunt bine fierte se scot oasele. ##END STEP##
##STEP##
Intre timp, se pregateste un sos de faina, batut cu galbenus de ou si putina zeama de lamaie. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand mereu. ##END STEP##
##STEP##
Se pune intr-o cratita impreuna cu picioarele de vitel si cateva ciuperci taiate felii si inabusite in unt. ##END STEP##
##STEP##
Se tine mancarea fierbinte pe masina, fara sa dea in clocote. ##END STEP##
Se serveste foarte fierbinte.