Daca cei mai multi dintre noi pregatesc un papricas din carne pasare, de vita sau de porc, la fel de gustos este si papricasul de iepure, cu conditia sa marinati carnea inainte de a o prepara ca sa fie frageda.
Ingrediente:
- un iepure,
- o lingura de untura,
- 3 cepe mari,
- 100 g slanina,
- 2 cesti zeama de carne,
- o lingurita de boia,
- o lingura de bulion, sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se pregateste iepurele, se taie bucati, se pune la marinat. ##END STEP##
##STEP##
Iepurele este pus intr-un castron de pamant cu o marinata fiarta, pregatita dintr-o ceasca de otet, slabit cu putina apa daca este tare, o lingura de ulei, cateva felii foarte subtiri de morcov si de ceapa, cateva fire de patrunjel, de cimbru, doua foi de dafin sfaramate, sare, piper. ##END STEP##
##STEP##
Mirodeniile si zarzavatul sant puse deasupra, iar iepurele trebuie udat des cu marinata. ##END STEP##
##STEP##
Se tine asa cel putin cateva ceasuri; iarna poate sta si doua zile, avand grija sa intoarcem carnea din cand in cand, pe o parte si pe alta. ##END STEP##
##STEP##
Se prajeste usor intr-o tigaie, in untura, ceapa taiata felii si slanina fiarta, taiata in bucatele de 1 cm. ##END STEP##
##STEP##
Se scurge bine iepurele din marinata, se pun bucatile in cratita, se lasa sa se rumeneasca. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga apoi cate putina apa sau zeama de carne, o Iingurita de boia de ardei si o lingura de bulion, subtiate cu zeama de la marinata, trecuta prin sita. Se potriveste gustul sarat. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa fiarba o ora si jumatate pana ce carnea devine frageda. ##END STEP##