O reteta cu tenta ungureasca este papricasul de vitel care se obtine din carne de manzat, legume si galuste.
Ingrediente:
- 1 kg carne,
- 3 cepe mijlocii,
- 2 ardei grasi,
- 1 lingurita de faina,
- 1 lingurita boia de ardei,
- 1/2 lingura de bulion,
- 2 linguri de untura,
- sare.
Pentru galuste:
- 1 lingura de unt sau untura,
- 1 ou,
- 2 linguri de faina,
- 1 lingura de apa,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se taie carnea de vitel in bucati potrivite. ##END STEP##
##STEP##
Se inabusa intr-o cratita cu putina untura la care se adauga si ceapa taiata felii subtiri. ##END STEP##
##STEP##
Cand ceapa s-a ingalbenit, se adauga boia de ardei, bulionul subtiat cu apa si cei doi ardei grasi. ##END STEP##
##STEP##
Se pune zeama de carne sau apa, atat cat sa acopere carnea. ##END STEP##
##STEP##
Se da la cuptor sa fiarba acoperit. ##END STEP##
##STEP##
In acest timp se prepara galustele de faina dintr-un amestec format dintr-o lingura de unt sau de untura, un ou, faina, putina apa si sare. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca totul bine. ##END STEP##
##STEP##
Se ia cu lingurita din compozitia de galuste si se toarna treptat in apa clocotita. Se tin sa fiarba 10 minute. ##END STEP##
Papricasul de vita se serveste cald cu verdeata tocata marunt.