De origine maghiara, papricasul de pui cu galuste din faina este apreciat tot mai des si de gurmanzii din tara noastra.
Ingrediente:
- 2 pui mijlocii,
- 2 cepe,
- o lingura de untura,
- o lingurita de faina,
- o lingurita de paprica.
Mod de preparare:
##STEP##
Se taie puiul bucati, se rumeneste intr-o tigaie cu putina untura. ##END STEP##
##STEP##
Se prajeste separat in untura ceapa rasa, se adauga faina si o lingurita de paprica sau boia de ardei. ##END STEP##
##STEP##
Se stinge cu o ceasca de apa. ##END STEP##
##STEP##
Se face un sos potrivit de gros, in care se asaza bucatile rumenite de pui. ##END STEP##
##STEP##
Se da la cuptor o jumatate de ora. Se serveste cu galuste de faina. ##END STEP##
##STEP##
Se freaca o lingura de unt sau de untura cu un ou, faina, putina apa si sare. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca totul bine. Se ia cu lingurita din pasta si se da drumul galustelor in apa clocotita. ##END STEP##
##STEP##
Se tin sa fiarba 10 minute. Se scurg si se pun in mancare. ##END STEP##