Rata salbatica folosita pentru prepararea ostropelului se pregateste la fel ca si carnea de gasca sau gaina.
Ingrediente:
- o rata salbatica mijlocie,
- o lingura de untura,
- 3 cepe,
- 1/2 lingura de faina,
- o lingura de bulion,
- 2 catei de usturoi,
- sare,
- 10 boabe piper,
- o foaie de dafin,
- 2 linguri de otet de vin.
Mod de preparare:
##STEP##
Se curata rata salbatica, se taie bucati, se sareaza si se inabusa intr-o cratita cu putina untura. Daca rata este grasa, se pune fara untura in cratita, deoarece lasa singura grasime.
##STEP##
Se lasa sa se rumeneasca. Se adauga cepele taiate felii subtiri, faina si se amesteca pana incepe sa se rumeneasca.
##STEP##
Se stinge cu putina apa. Se mai adauga o lingura de bulion, usturoiul, sarea, piperul, o frunza de dafin.
##STEP##
Se toarna sosul peste carne, se lasa sa fiarba pana ce rata este destul de frageda.
##STEP##
Cand este aproape gata, se adauga otetul.
##STEP##
Se lasa sa mai dea un clocot. Sosul trebuie sa fie potrivit de scazut.
Mod de servire:
Ostropelul de rata salbatica se serveste cu piure de cartofi