Ostropel de rata

Ostropel de rata

Ostropelul este o mancare aromata cu sos care poate fi preparata din orice carne de pasare. Noi va propunem o reteta de ostropel cu carne de rata.

Ingrediente:

- o rata mijlocie,
- o lingura untura,
- 3 cepe,
- 1/2 lingura de faina,
- o lingura de bulion,
- 2 catei de usturoi,
- sare,
- 10 boabe piper,
- o foaie de dafin,
- 2 linguri de otet de vin.

Mod de preparare:

##STEP##

Se curata rata, se taie bucati, se sareaza si se inabusa intr-o cratita cu putina untura. Daca rata este grasa, se pune fara untura in cratita, deoarece lasa singura grasime. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa sa se rumeneasca. Se adauga cepele taiate felii subtiri, faina si se amesteca pana incepe sa se rumeneasca. ##END STEP##

##STEP##

Se stinge cu putina apa. Se mai adauga o lingura de bulion, usturoiul, sarea, piperul, o frunza de dafin. ##END STEP##

##STEP##

Se toarna sosul peste carne, se lasa sa fiarba pana ce rata este destul de frageda. ##END STEP##

##STEP##

Cand este aproape gata, se adauga otetul. Se lasa sa mai dea un clocot. Sosul trebuie sa fie potrivit de scazut. ##END STEP##

Mod de servire:

Ostropelul de rata se serveste cu piure de cartofi.

La fel se face si ostropelul de gasca sau de gaina.