Miel cu macris

Mielul cu macris este un preparat culinar care se gateste in bucataria romaneasca primavara, in perioada Pastelui.

Ingrediente:

- 750 g carne,
- 2 kg macris,
- o lingurita de faina,
- 2 linguri de untura,
- o ceapa,
- o lingura de bulion,
- sare,
- o lingurita de zeama de lamaie.

Mod de preparare:

##STEP##

Se prajesc in untura bucatile de carne cu o ceapa taiata marunt si se adauga un praf de faina. ##END STEP##

##STEP##

Se curata macrisul, se spala in mai multe ape, se opareste si se scurge bine. ##END STEP##

##STEP##

Se pune in cratita cu carne, se adauga bulionul, putina apa si sare. ##END STEP##

##STEP##

Se acopera si se da la cuptor o jumatate de ora. ##END STEP##

##STEP##

Daca scade tare, se mai adauga putina apa. ##END STEP##

Cand este gata se adauga putina zeama de lamaie. Aceasta reteta se prepara similar cu mielul servit cu spanac.