Mielul cu macris este un preparat culinar care se gateste in bucataria romaneasca primavara, in perioada Pastelui.
Ingrediente:
- 750 g carne,
- 2 kg macris,
- o lingurita de faina,
- 2 linguri de untura,
- o ceapa,
- o lingura de bulion,
- sare,
- o lingurita de zeama de lamaie.
Mod de preparare:
##STEP##
Se prajesc in untura bucatile de carne cu o ceapa taiata marunt si se adauga un praf de faina. ##END STEP##
##STEP##
Se curata macrisul, se spala in mai multe ape, se opareste si se scurge bine. ##END STEP##
##STEP##
Se pune in cratita cu carne, se adauga bulionul, putina apa si sare. ##END STEP##
##STEP##
Se acopera si se da la cuptor o jumatate de ora. ##END STEP##
##STEP##
Daca scade tare, se mai adauga putina apa. ##END STEP##
Cand este gata se adauga putina zeama de lamaie. Aceasta reteta se prepara similar cu mielul servit cu spanac.