Midii prajite

Midii prajite

Indiferent cum le preferati, fierte, in pilaf sau prajite, midiile trebuie sa fie proaspete pentru a putea fi preparate.

Daca in timpul spalarii dati peste midii moarte, acestea trebuie aruncate.

Ingrediente:

- 2 kg midii,
- un pahar de vin,
- o ceapa,
- o frunza de patrunjel,
- cimbru,
- foi de dafin,
- 2 catei de usturoi,
- un ou,
- 2 linguri de faina,
- 2 linguri de lapte,
- sare, piper,
- 100 g untura sau ulei.

Mod de preparare:

##STEP##

Se spala midiile una cate una pentru a indeparta orice urma de nisip. ##END STEP##

##STEP##

Scoicile trebuie sa fie bine inchise. ##END STEP##

##STEP##

Dupa ce sunt bine spalate, se pun intr-o cratita incapatoare, nu prea multe odata, pentru a fi cuprinse uniform de caldura. Midiile vii se deschid imediat la fiert. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga ceapa taiata felii, mirodeniile, sarea, piperul si un pahar de vin alb sau de apa. Se acopera cratita si se lasa sa fiarba la foc iute. ##END STEP##

##STEP##

Din cand in cand se salta cratita, astfel incat sa vina toate in contact cu focul. ##END STEP##

##STEP##

Dupa 10 - 15 minute, toate midiile trebuie sa fie deschise, deci gata. Se scoate cu totul carnea din scoica, se tine la cald, dar nu direct pe aragaz. Se scurge zeama in alt vas.  ##END STEP##

##STEP##

Din ou, lapte, faina, sare si piper se face un aluat gros ca o smantana. Se iau midiile cu o furculita, se inmoaie in aluat si se pun la prajit in untura sau in unt fierbinte. ##END STEP##

Carnea obtinuta de la midii se serveste cu zeama de lamaie.