Mancare de caprioara cu smantana

Carnea de caprioara poate fi pregatita la cuptor simpla, cu smantana sau cu alte ingrediente care ii imobgatesc gustul.

Deoarece este frageda, carnea de caprioara nu are nevoie de marinare inainte de a fi preparata.

Ingrediente pentru mancarea de caprioara cu smantana sunt:

- spinarea de la o caprioara,
- 250 g faina,
- ½ pahar de apa,
- 2 linguri de untura,
- o ceasca de smantana,
- o ceasca zeama de carne,
- o lingurita de faina.

Mod de preparare:

##STEP##

Friptura se asaza intr-o tava lunga, cu doua linguri de apa si una de unt.

##STEP##

Se da la cuptor la foc potrivit. Trebuie unsa des cu untul din tava. ##END STEP##

Cand este gata, se scoate din tava si se tine la cald, acoperit. ##END STEP##

##STEP##

Se scurge untul care a servit la fript, in tava ramanand numai sosul pe care l-a lasat friptura. ##END STEP##

##STEP##

Acesta se subtiaza cu putina zeama de carne si se lasa sa dea in fiert. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga smantana amestecata cu faina si se fierbe la foc mic, amestecand mereu ca sa se ia toata rumeneala din fundul tavii. ##END STEP##

##STEP##

Se trece sosul prin sita si se toarna in farfurie, peste friptura. ##END STEP##

Mancarea de caprioara cu smantana se serveste calda.