Limba rasol

Limba rasol

Limba de vita sau de porc se poate fierbe impreuna cu zarzavat de supa si se serveste cu sosul dorit.

Iata cum se prepara limba rasol, fie ca preferati limba de vita sau de porc.

Ingrediente:

- o limba cam de 1 kg,
- 3 litri apa,
- 2 cepe,
- un patrunjel,
- 10 boabe piper,
- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se spala limba in mai multe ape si se tine o ora in apa rece, inainte de a fi pregatita. ##END STEP##

##STEP##

Se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. ##END STEP##

##STEP##

Cand incepe sa dea in clocot, se ia spuma, se adauga zarzavatul, sare, piper, se acopera si se lasa sa fiarba potolit timp de trei ore (limba de vitel si cea de purcel fierb mai repede). ##END STEP##

##STEP##

Se curata fierbinte de piele, incepand de la varf, tragand usor si ajutandu-ne cu un cutit mic. ##END STEP##

##STEP##

Se serveste fierbinte cu sos de hrean, de rosii sau cu alt sos. Zeama in care a fiert poate servi la pregatirea unei supe de zarzavat. ##END STEP##