Afla cum se prepara gasca pe varza

Afla cum se prepara gasca pe varza

Gasca pe varza este cel putin la fel de gustoasa ca si rata pe varza. Iata cum se prepara aceasta reteta.

Ingrediente:

- jumatate dintr-o gasca,

- o varza frumoasa,

- o lingura de untura,

- 2 cesti zeama de carne,

- 10 boabe piper,

- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se curata gasca, se spala in mai multe ape. ##END STEP##

##STEP##

Se scurge bine, se sareaza si se lasa astfel sa stea o ora. ##END STEP##

##STEP##

Se taie marunt o varza murata frumoasa, se fierbe in apa clocotita 10 minute si se scurge bine. ##END STEP##

##STEP##

Se pune intr-o cratita cu o lingura buna de untura si zeama de carne, atat cat sa fie acoperita. Se lasa sa fiarba la foc mic. ##END STEP##

##STEP##

Daca scade, se mai adauga cate putina apa. Varza nu trebuie sa se rumeneasca. ##END STEP##

##STEP##

Se asaza gasca intr-o tava adanca cu 2 - 3 linguri de apa. ##END STEP##

##STEP##

In timpul cat se frige, se uda din cand in cand cu zeama din tava. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga varza si piperul, se mai tine la cuptor pana se frige gasca cat trebuie, fara sa se usuce. ##END STEP##

##STEP##

Se asaza varza pe farfurie si deasupra gasca taiata in bucati. ##END STEP##

Mod de servire:

Se serveste fierbinte cu ardei iute si mamaliga.