Fritptura vanatoreasca este un amestec de carne de vita macra cu praz si condimente.
Ingrediente:
- un kg carne de vaca,
- 2 fire de praz,
- o lingura de unt sau untura,
- 2 cesti zama de carne de vaca,
- 2 linguri de zeama lamaie,
- sare, piper.
Mod de preparare:
##STEP##
Se alege o bucata de carne macra de sub coasta. ##END STEP##
##STEP##
Se curata pielitele si se bate cu ciocanul de lemn, cat s-o intindem ca pentru un snitel mare. ##END STEP##
##STEP##
Se da sare. Se unge pe o parte cu 2 oua batute. ##END STEP##
##STEP##
Se intinde deasupra prazul tocat parunt amestecat cu sare si piper. Se ruleaza. ##END STEP##
##STEP##
Se leaga cu ata, se prajeste putin in unt sau untura. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga zeama de carne si zeama de lamaie. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa fiarba inabusit o ora, apoi se da inca o ora la cuptor sa se rumeneasca. ##END STEP##
Mod de servire:
Se scoate ata si se serveste cu garnitura de legume.