Friptura vanatoreasca

Fritptura vanatoreasca este un amestec de carne de vita macra cu praz si condimente.

Ingrediente:

- un kg carne de vaca,
- 2 fire de praz,
- o lingura de unt sau untura,
- 2 cesti zama de carne de vaca,
- 2 linguri de zeama lamaie,
- sare, piper.

Mod de preparare:

##STEP##

Se alege o bucata de carne macra de sub coasta. ##END STEP##

##STEP##

Se curata pielitele si se bate cu ciocanul de lemn, cat s-o intindem ca pentru un snitel mare. ##END STEP##

##STEP##

Se da sare. Se unge pe o parte cu 2 oua batute. ##END STEP##

##STEP##

Se intinde deasupra prazul tocat parunt amestecat cu sare si piper. Se ruleaza. ##END STEP##

##STEP##

Se leaga cu ata, se prajeste putin in unt sau untura. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga zeama de carne si zeama de lamaie. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa sa fiarba inabusit o ora, apoi se da inca o ora la cuptor sa se rumeneasca. ##END STEP##

Mod de servire:

Se scoate ata si se serveste cu garnitura de legume.