Ficat la gratar

Pentru ficatul fript la gratar se foloseste o bucata consistenta de ficat de porc sau de vita.

Ingrediente:

- 750 grame ficat,
- 50 g unt proaspat,
- un praf de piper,
- o lingurita de patrunjel tocat,
- 1/2 lingura de unt topit.

Mod de preparare:

##STEP##

Se curata ficatul si se taie felii cat mai egale ca grosime. Se presara cu putin piper, se ung cu unt si se pun la fript pe gratarul incins, la foc potrivit, tinandu-se 10 - 15 minute. ##END STEP##

##STEP##

In acest timp se mai ung odata si se intorc de doua ori pe o parte si pe alta. Se sareaza. ##END STEP##

##STEP##

Ficatul prea fript pierde din gust si din fragezime. Trebuie servit imediat. ##END STEP##

##STEP##

Cand este gata, se asaza pe o farfurie fierbinte, se pune pe fiecare felie de ficat o bucatica mica de unt proaspat cu putina verdeata. ##END STEP##

Mod de servire:

Se serveste cu garnitura de legume si salata.