Cotletele de vitel se pot cumpara de la macelarie sau supermarket gata transate, deoarece osul de vitel este mai tare si mai greu de portionat in propria bucatarie.
Ingrediente:
- 6 cotlete,
- o lingura de faina,
- 2 oua,
- 2 linguri de pesmet,
- 2 linguri de untura,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se taie cotletele groase de 2 cm. Se indeparteaza bucatica de os de la sira spinarii si pielita din lungul osului. ##END STEP##
##STEP##
Se scurteaza si costita daca este prea lunga. Se sareaza. ##END STEP##
##STEP##
Se dau prin faina, ou si pesmet. ##END STEP##
##STEP##
Se infierbanta o lingura de untura si o lingura de ulei intr-o tigaie. ##END STEP##
##STEP##
Cand grasimea este foarte fierbinte, se pun cotletele sa se rumeneasca pe o parte, apoi se intorc pe cealalta parte. ##END STEP##
##STEP##
Dupa ce se rumenesc frumos pe ambele parti, se asaza pe o farfurie fierbinte. ##END STEP##
Mod de servire:
Se servesc cu cartofi, sau cu alte legume.