Cotlete de vitel pane

Cotlete de vitel pane

Cotletele de vitel se pot cumpara de la macelarie sau supermarket gata transate, deoarece osul de vitel este mai tare si mai greu de portionat in propria bucatarie.

Ingrediente:

- 6 cotlete,
- o lingura de faina,
- 2 oua,
- 2 linguri de pesmet,
- 2 linguri de untura,
- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se taie cotletele groase de 2 cm. Se indeparteaza bucatica de os de la sira spinarii si pielita din lungul osului. ##END STEP##

##STEP##

Se scurteaza si costita daca este prea lunga. Se sareaza. ##END STEP##

##STEP##

Se dau prin faina, ou si pesmet. ##END STEP##

##STEP##

Se infierbanta o lingura de untura si o lingura de ulei intr-o tigaie. ##END STEP##

##STEP##

Cand grasimea este foarte fierbinte, se pun cotletele sa se rumeneasca pe o parte, apoi se intorc pe cealalta parte. ##END STEP##

##STEP##

Dupa ce se rumenesc frumos pe ambele parti, se asaza pe o farfurie fierbinte. ##END STEP##

Mod de servire:

Se servesc cu cartofi, sau cu alte legume.