Condimentele sunt cele care dau savoare unei fripturi picante servite cu sos.
Daca iti place sa combini aromele din bucatarie, iata cum poti obtine 6 portii de friptura de porc picante.
Ingrediente:
- 6 cotlete,
- o lingura de untura,
- o ceapa,
- ½ linguri de faina,
- o ceasca de vin alb,
- 2 cesti zeama de carne,
- o lingurita de mustar,
- 2 castraveti murati in otet,
- sare, piper.
Mod de preparare:
##STEP##
Se taie cotletele de grosimea degetului. ##END STEP##
##STEP##
Cand sunt prea grase, se curata de grasime, se taie apoi bucatile de oase dinspre sira spinarii si se scurteaza costitele daca sunt prea lungi. ##END STEP##
##STEP##
Se sareaza si se tin asa pana pregatim sosul. ##END STEP##
##STEP##
Se taie o ceapa si se prajeste usor cu o lingura de untura. ##END STEP##
##STEP##
Cand s-a inmuiat, se adauga faina si se amesteca. Nu se lasa sa se ingalbeneasca. ##END STEP##
##STEP##
Se stinge cu o ceasca de vin alb si cu 2 cesti de zeama de carne. ##END STEP##
##STEP##
Se tin sa fiarba ½ ore la foc mic. Din cand in cand se ia pojghita de grasime ce se formeaza la suprafata. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca sosul cu o lingurita de mustar si cu castraveti in otet, taiati felii subtiri. ##END STEP##
##STEP##
Se potriviteste de sare si piper. ##END STEP##
##STEP##
Se inferbanta intr-o tigaie o jumatate de lingura de untura si se frig cotletele bine pe o parte si pe alta. ##END STEP##
Se asaza fierbinti pe farfurie si deasupra se toarna sosul. Se servesc imediat.