Pentru friptura se alege totdeauna o rata tanara. Bobocul de rata se poate pregati fie cu varza dulce, fie cu varza acra, dupa sezon si preferinte.
Ingrediente:
- un boboc mare de rata,
- o varza frumoasa,
- 2 linguri de untura,
- o lingurita de boia sau o lingura de bulion,
- 10 boabe piper,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se curata rata, se sareaza si se pune intreaga intr-o tava cu putina untura si 2 - 3 linguri de apa. ##END STEP##
##STEP##
Se da la cuptor si se unge mereu cu sosul din tava. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa se fragezeasca, dar sa nu se friga de tot. ##END STEP##
##STEP##
Se taie marunt o varza frumoasa. Daca varza este acra, se scurge bine de zeama, ca sa piarda din acreala. ##END STEP##
##STEP##
Se caleste putin cu o lingura de untura. e potriveste de sare, se pune, dupa gust, putina boia de ardei, iar la varza dulce, putin bulion de rosii si boabe de piper. ##END STEP##
##STEP##
Se pune varza in tava in care se frige rata, se asaza rata deasupra si se da la cuptor sa se rumeneasca cat trebuie. ##END STEP##
Mod de servire:
Bobocul de rata pe varza este delicios cu mamaliga.
Pont: Pentru ca varza sa fie mai aromata, adaugati la mancare 1-2 crengute de marar uscat.