Reteta Visinata! Cum faci cea mai buna visinata!

Reteta Visinata! Cum faci cea mai buna visinata!

Visinata este o bautura alcoolica preparata vara din visine pentru zile reci. Este o bautura delicioasa, digestiva care se prepara foarte usor. Iata reteta:

Ingrediente:

- 1 kg de visine,

- 400 g zahar,

- alcool cat sa cuprinda visinile.

Mod de prepare:

##STEP##

Se spala visine frumoase, coapte si intregi. Se rup coditele. ##END STEP##

##STEP##

Se umplu cu ele sticle mari, speciale pentru visinata, de 3 - 4 kg, cu gatul larg. ##END STEP##

##STEP##

Se pun un rand de visine, unul de zahar tos sau pisat. ##END STEP##

##STEP##

Se leaga borcanul si se lasa cateva zile la soare, pana isi lasa visinele zeama si zaharul incepe sa se dizolve. ##END STEP##

##STEP##

Din cand in cand, se scutura usor borcanul ca sa se aseze visinele. ##END STEP##

##STEP##

Se toarna apoi alcool de 90° cat sa acopere visinele, se leaga borcanul cu hartie pergament, se asaza din nou intr-un loc la soare si se lasa cateva saptamani. ##END STEP##

Ponturi:

- Visinele capata un gust aromat, foarte placut, daca printre ele se pun cateva boabe de cirese amare si cativa samburi de visine, zdrobiti.

- Dupa dorinta, se poate servi visinata impreuna cu visinile sau numai lichiorul, iar visinile separat, presarate cu zahar pisat. De asemenea se pot fierbe visinile intr-un sirop slab de zahar si apa, servindu-le ca un compot.

- Daca visinata pare prea tare, se poate slabi cu sirop de zahar.

- Fructele din visinata pot fi folosite la prepararea diverselor prajituri si bomboane de ciocolata umplute cu visine.