Limoncello este la origine o bautura de casa ce provine din sudul Italiei si care astazi este recunoscuta in intreaga lume. Iata cum se prepara Limoncello!
Pentru preparare ai nevoie de :
- 1 l de alcool de 90˚ sau alcool de cereale.
- 2 l de lapte
- 1,25 kg de zahar
- coaja de la 12 lamai (fara partea alba a lamaii)
- 2 lingurite de esenta de vanilie
##STEP##
Mai intai se amesteca alcoolul cu coaja de lamaie intr-un bol si se lasa la macerat pentru 24 de ore.
##END STEP##
##STEP##
Se pune laptele intr-o oala la fiert si se da o data-n clocot, dupa care se da de-o parte.
##END STEP##
##STEP##
Se pune zaharul peste lapte si amestecati cu un tel; apoi se lasa la racit.
##END STEP##
##STEP##
Se indeparteaza coaja de lamaie din alcool folosind o strecuratoare.
##END STEP##
##STEP##
Alcoolul strecurat se toarna peste lapte (laptele trebuie racit complet altfel face cocoloase) si se amesteca cu telul.
##END STEP##
##STEP##
Se adauga apoi esenta de vanilie si se amesteca iar.
##END STEP##
##STEP##
Se pune in sticle si se baga la frigider.
##END STEP##