Cum se face Limoncello

Limoncello este la origine o bautura  de casa ce provine din sudul Italiei si care astazi este recunoscuta  in intreaga lume. Iata cum se prepara Limoncello!

Pentru preparare ai nevoie de :
- 1 l de  alcool de 90˚ sau alcool de cereale.
- 2 l de lapte
- 1,25 kg de zahar
- coaja de la 12 lamai (fara partea alba a lamaii)
- 2 lingurite de esenta de vanilie

##STEP##

Mai intai se amesteca alcoolul cu coaja de lamaie intr-un bol si se lasa la macerat pentru 24 de ore.

##END STEP##

##STEP##

Se pune laptele intr-o oala la fiert si se da o data-n clocot, dupa care se da de-o parte.

##END STEP##

##STEP##

Se pune zaharul peste lapte si amestecati cu  un tel; apoi se lasa la racit.

##END STEP##

##STEP##

Se indeparteaza coaja de lamaie din alcool folosind o strecuratoare.

##END STEP##

##STEP##

Alcoolul strecurat se toarna peste lapte (laptele trebuie racit complet altfel face cocoloase)  si se amesteca cu telul.

##END STEP##

##STEP##

Se adauga apoi esenta de vanilie si se amesteca iar.

##END STEP##

##STEP##

Se pune in sticle si se baga la frigider.

##END STEP##