Compot de zmeura

Compot de zmeura

Zmeura se culege pana la sfarsitul lui iulie, iar in stare proaspata ajuta in virozele respiratorii, este folosita in curele de slabire, fiind permisa chiar si diabeticilor.

Din ea se prepara gemuri, marmelada, dar si compot.

Ca orice compot obtinut din fructe de padure, compotul de zmeura este dulce si are o aroma inconfundabila.

Ingrediente:

- 750 g zmeura,

- 200 g zahar,

- ½ pahar cu apa.

Mod de preparare:

##STEP##

Se spala zmeura usor cu apa si se scurge bine pe o sita. ##END STEP##

##STEP##

Se pun intr-un vas zaharul cu apa. ##END STEP##

##STEP##

Se tine vasul pe marginea aragazului pana se topeste zaharul, se impinge apoi pe foc iute si se lasa sa dea cateva clocote. ##END STEP##

##STEP##

Se pune zmeura, se acopera, se trage pe foc mic si se tin 10 minute, fara sa fiarba, astfel incat fructele sa ramana intregi. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa compotul sa se racoreasca si se pune la rece in recipiente de sticla. ##END STEP##

##STEP##

Compotul de zmeura se consuma atat vara, cat si iarna. ##END STEP##