Compot de fragi

Daca doresti sa obtii un compot de fructe de padure, poti incerca compotul de fragi.

Aceste fructe asemanatoare cu capsunele cresc in vecinatatea diverselor plante, cum sunt urzicile. La compotul de fragi se adauga zahar dupa gust, in caz ca gramajul indicat in reteta nu este suficient.

Ingrediente:

- 750 g fragi,
- 200 g zahar,
- ½ pahar cu apa.

Mod de preparare:

##STEP##

Se spala fragii usor cu apa si se scurg bine pe o sita. ##END STEP##

##STEP##

Se pun intr-un vas zaharul cu apa. ##END STEP##

##STEP##

Se tine vasul pe marginea aragazului pana se topeste zaharul, se impinge apoi pe foc iute si se lasa sa dea cateva clocote. ##END STEP##

##STEP##

Se pun fragii, se acopera, se trag pe foc mic si se tin 10 minute, fara sa fiarba, astfel incat fructele sa ramana intregi. ##END STEP##

Se lasa compotul sa se racoreasca si se pune la rece in recipiente de sticla sau se serveste proaspat dupa ce s-a racorit.