Compot de agrise

Compot de agrise

Agrisele sunt niste fructe mici, rotunde si rosii din care se poate obtine compot, dar si alte preparate dulci.

Compotul de agrise se prepara astfel:

Ingrediente:

- 500 g agrise,
- 250 g zahar,
- un pahar de apa,
- vanilie.

Mod de preparare:

##STEP##

Se aleg agrise nu prea coapte. ##END STEP##

##STEP##

Se ciupesc codita si floarea uscata din varf si se spala. ##END STEP##

##STEP##

Se pun in apa clocotita sa traga un singur clocot, se limpezesc in apa rece, in care s-a pus putin otet sau zeama de lamaie. Se scurg. ##END STEP##

##STEP##

Se face siropul de zahar, apa si vanilie, se pun agrisele sa fiarba cateva minute, se scot cu lingura cu gauri si se pun in compotiera. ##END STEP##

##STEP##

Siropul se lasa sa mai fiarba, pana scade pe jumatate si se toarna deasupra. ##END STEP##

Se serveste rece.