Masa de Revelion este intotdeauna un motiv de mandrie pentru gospodinele si gospodarii din Romania! Arata extraordinar, e plina de bucate traditionale, insa nu lipsesc nici preparatele speciale, care creeaza mereu o imagine aparte. Azi, ti-am pregatit o reteta care va intregi peisajul unei mese bogate de sarbatori: oua umplute cu somon!
Oua umplute cu somon. Ingrediente:
- 7 oua de gaina mari/8 oua de gaina medii(daca ai oua de casa, cu atata mai bine);
- 3 linguri de maioneza;
- o lingurita de mustar (iute, dar nu exagerat de iute);
- o jumtate de ardei rosu dulce (copt si decojit de coaja si seminte);
- 30 grame de somon afumat;
- sare, dupa gust.
Oua umplute cu somon. Mod de preparare:
- fierbe ouale. Din momentul in care apa incepe sa dea in cloclot, mai fierbe ouale inca 10 minute;
- da ouale sub un jet de apa rece si lasa-le sa se raceasca bine de tot;
- decojeste ouale si taie-le in jumatati;
- scoate galbenusurile din fiecare jumatate de ou si muta-le in blender;
- adauga ardeiul copt, mustarul, maioneza si sarea peste galbenusuri;
- mixeaza ingredientele pana obtii un amestec omogen;
- muta amestecul intr-un sprit/sac de patiserie si decoreaza circular fiecare jumatate de ou;
- foloseste pentru decor fasii de somon, frunzulite de marar si presara cu fulgi de chilli uscati;
- consuma ouale cu somon ca aperitiv.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci Nigiri Somon