Renunta la painea din comert! Pregateste chifle delicioase chiar la tine acasa

Romanii sunt printre cei mai mari consumatori de paine din Europa! Nu e neaparat o realitate periculoasa. Problemele apar, insa, in momentul in care cumperi paine mai putin sanatoasa. Spre exemplu, multi romani cumpara paine neagra, care nu e obtinuta in mod natural, ci prin intermediul colorantilor alimentari. Pentru a scapa de orice temere, ar fi mai bine sa iti pregatesti acasa painea cea de toate zilele. Iti prezentam o reteta de chifle cu seminte pe care, cu siguranta, o vei adopta rapid!

Chifle de casa cu seminte. Ingrediente:

- 400 grame de faina;

- 250 mililitri de apa plata sau de la robinet(daca e suficient de potabila…) incalzita;

- 2 linguri de ulei;

- o lingurita de sare;

- o lingura de zahar;

- 7 grame de drojdie;

- seminte de chimen negru(optional).

Chifle de casa cu seminte. Mod de preparare:

- incalzeste apa;

- toarna zaharul, drojdia si sarea in vasul cu apa calda;

- da faina prin sita;

- framanta faina, dupa ce adaugi ulei;

- adauga seminte de chimen(daca doresti) si mai framanta aluatul pentru 2-3 minute;

- adauga putina apa calda si framanta aluatul inca 7-8 minute, adaugand ulei;

- acopera vasul cu aluat si tine-l la cald pentru circa 45 minute;

- transfera aluatul pe suprafata de lucru data cu un strat de faina;

- imparte aluatul in 8 parti relativ egale(la ochi);

- rotunjeste bucatile de aluat, aseaza-le intr-o cratita unsa cu putin ulei, acopera cratita cu prosop si lasa aluatul sa se odihneasca timp de 10 minute;

- acopera cratita cu capac, infunda gaura, daca exista;

- gateste chiflele cam 20 minute la foc mic, pana se prinde aluatul la suprafata;

- unge o farfurie cu ulei, acopera cratita, intoarce-o cu susul in jos, transfera chiflele din nou in cratita si coace-le, din nou, timp de10 minute.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci CHIFLE cu GALBIORI