Romanii sunt printre cei mai mari consumatori de paine din Europa! Nu e neaparat o realitate periculoasa. Problemele apar, insa, in momentul in care cumperi paine mai putin sanatoasa. Spre exemplu, multi romani cumpara paine neagra, care nu e obtinuta in mod natural, ci prin intermediul colorantilor alimentari. Pentru a scapa de orice temere, ar fi mai bine sa iti pregatesti acasa painea cea de toate zilele. Iti prezentam o reteta de chifle cu seminte pe care, cu siguranta, o vei adopta rapid!
Chifle de casa cu seminte. Ingrediente:
- 400 grame de faina;
- 250 mililitri de apa plata sau de la robinet(daca e suficient de potabila…) incalzita;
- 2 linguri de ulei;
- o lingurita de sare;
- o lingura de zahar;
- 7 grame de drojdie;
- seminte de chimen negru(optional).
Chifle de casa cu seminte. Mod de preparare:
- incalzeste apa;
- toarna zaharul, drojdia si sarea in vasul cu apa calda;
- da faina prin sita;
- framanta faina, dupa ce adaugi ulei;
- adauga seminte de chimen(daca doresti) si mai framanta aluatul pentru 2-3 minute;
- adauga putina apa calda si framanta aluatul inca 7-8 minute, adaugand ulei;
- acopera vasul cu aluat si tine-l la cald pentru circa 45 minute;
- transfera aluatul pe suprafata de lucru data cu un strat de faina;
- imparte aluatul in 8 parti relativ egale(la ochi);
- rotunjeste bucatile de aluat, aseaza-le intr-o cratita unsa cu putin ulei, acopera cratita cu prosop si lasa aluatul sa se odihneasca timp de 10 minute;
- acopera cratita cu capac, infunda gaura, daca exista;
- gateste chiflele cam 20 minute la foc mic, pana se prinde aluatul la suprafata;
- unge o farfurie cu ulei, acopera cratita, intoarce-o cu susul in jos, transfera chiflele din nou in cratita si coace-le, din nou, timp de10 minute.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci CHIFLE cu GALBIORI