Popcornul sau floricelele, asa cum sunt cunoscute in popor, reprezinta una dintre gustarile preferate ale romanilor si nu numai. Astazi, iti aratam cum sa pastrezi popcornul astfel incat sa nu isi piarda rapid proprietatile.
Cum sa pastrezi popcornul proaspat. Inainte de preparare:
- pastreaza porumbul pentru floricele intr-un recipient etans si tine-l intr-un loc intunecat si uscat(sa zicem camara).
Cum sa pastrezi popcornul proaspat. Dupa preparare:
- imediat dupa coacere, tine popcornul intr-un e4cipeint deschis, astfel incat aburul sa nu se transforme in condens. Umiditatea excesiva va strica textura floricelelor;
- nu pune sare si alte condimente decat pe portiile pe care esti sigur ca le consumi imediat. Daca adaugi sare peste intreaga cantitate de popcorn, aceasta nu va rezista prea mult. Sarea atrage umezeala.
- pastreaza popcornul intr-un recipient etans, pentru a minimiza expunerea la aer. Aerul si umiditatea sunt principalii dusmani al popcornului. Daca aerul e incarcat de umezeala, porumbul devine fragil, iar daca e prea uscat , popcornul devine prea dur, dens, rigid.
- tine recipientul cu popcorn intr-un loc intunecat si uscat. Expunerea la lumina poate sa usuce floricele de porumb, intr-un timp relativ scurt. Alege un spatiu de depozitare departe de chiuveta sau de aragaz, zonele din bucatarie unde exista abur din plin.
- mananca popcornul in maximum 2 saptamani de la depozitarea corecta;