Orice gospodina veritabila a preparat, macar o data, o tarta. In general, asociem acest tip de mancare cu desertul, cu dulcele. Insa, exista si feluri de tarte care nu se incadreaza la capitolul prajituri. Este si cazul tartei de rosii, a carei reteta ti-o prezentam in cele ce urmeaza.
Ingrediente:
- 250 grame de rosii Cherry;
- un pachet de aluat;
- 4 linguri de pasta de tomate(sau bulion de casa)
- 250/300 grame de branza de capra(un pachet);
- 4/5 frunze de busuioc;
- sare, dupa gust;
- piper, dupa gust.
Mod de preparare:
- spala si taie rosiile cherry.
- intinde aluatul intr-o tava cu hartie de copt.
- unge aluatul cu pasta de rosii, apoi faramiteaza branza de capra si presara pe toata suprafata aluatului.
- adauga rosiile cherry, apoi coace tarta la cuptor, un sfert de ora, la 200 grade.
- dupa ce tarta s-a copt, adauga cateva frunze de busuioc si asezoneaza cu sare si piper.
Pofta buna!