Cum sa faci rulada de spanac cu crema de ton

Vrei un aperitiv care sa iti dea familia pe spate la masa de Craciun? Daca da, atunci aceasta reteta nu e de ratat. Ne referim la rulada de spanac cu crema de ton. Gustos, delicat, sanatos, asa poate fi descris pe scurt acest aperitiv. Pentru a economisi timp, foloseste spanac congelat.

Rulada de spanac cu crema de ton. Ingrediente:

- 250 grame de spanac proaspat(cantarit dupa sotare)/500 grame de spanac congelat;

- un catel de usturoi;

- 2 linguri de ulei de masline;

- 100 mililitri de apa calda;

- 4 oua medii;

- 30 grame de faina;

- 3 grame de praf de copt;

- 30 grame de parmezan ras;

- sare, dupa gust;

- piper. dupa gust

Rulada de spanac cu crema de ton. Ingrediente pentru umplutura:

- 140 grame de file de ton in ulei de masline;

- 250 grame de crema de branza;

- sare, dupa gust;

- piper, dupa gust.

Rulada de spanac cu crema de ton. Mod de preparare:

- incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie larga antiaderenta;

- adauga peste uleiul incalzit catelul de usturoi(usor zdrobit si in coaja) si soteaza-l jumatate de minut la foc mediu;

- scoate catelul de usturoi din tigaie si adauga spanacul;

- adauga apa si acopera tigaia cu un capac;

- stinge focul dupa ce spanacul a peirdut tot lichidul;

- muta spanacul intr-o sita si lasa-l la racit si scurs;

- paseaza spanacul in blender;

- adauga ouale intregi, parmezanul ras, faina amestecata cu praful de copt, sarea si piperul si amesteca pana la omogenizare;

- tapeteaza forma cu unt/ulei si hartie de copt si adauga compozitia aluatului. Intinde compozitia astfel incat sa obtii un strat uniform de cam un centimetru grosime;

- da blatul in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru un sfert de ora;

- rastoarna acum blatul pe o foaie de hartie noua de copt. Da la o parte hartia pe care s-a copt blatul de rulada;

- ruleaza latul in noua foaie de hartie de copt, strange bine capetele si lasa-l sa se raceasca bine la temeperatura camerei;

- muta blatul ruladei in frigider, infasurat in hartia de copt, pentru i60 minute;

- prepara crema de ton;

- pune fileul intr-o sita si lasa-l la scurs;

- muta fileul intr-un vas;

- adauga crema de branza si alesteca in blender pana obtii o crema omogena;

- asezoneaza cu sare si piper;

- asambleaza rulada. Elimina hartia de copt si unge blatul de rulada, uniform, cu crema de ton. Ruleaz-o cu atentie! Inveleste rulada in folie de aluminiu alimentara si mut-o in frigider pentru macar 3 ore;

- feliaza rulada si serveste-o alaturi de cei dragi.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci rulada de scrumbie