Vrei un aperitiv care sa iti dea familia pe spate la masa de Craciun? Daca da, atunci aceasta reteta nu e de ratat. Ne referim la rulada de spanac cu crema de ton. Gustos, delicat, sanatos, asa poate fi descris pe scurt acest aperitiv. Pentru a economisi timp, foloseste spanac congelat.
Rulada de spanac cu crema de ton. Ingrediente:
- 250 grame de spanac proaspat(cantarit dupa sotare)/500 grame de spanac congelat;
- un catel de usturoi;
- 2 linguri de ulei de masline;
- 100 mililitri de apa calda;
- 4 oua medii;
- 30 grame de faina;
- 3 grame de praf de copt;
- 30 grame de parmezan ras;
- sare, dupa gust;
- piper. dupa gust
Rulada de spanac cu crema de ton. Ingrediente pentru umplutura:
- 140 grame de file de ton in ulei de masline;
- 250 grame de crema de branza;
- sare, dupa gust;
- piper, dupa gust.
Rulada de spanac cu crema de ton. Mod de preparare:
- incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie larga antiaderenta;
- adauga peste uleiul incalzit catelul de usturoi(usor zdrobit si in coaja) si soteaza-l jumatate de minut la foc mediu;
- scoate catelul de usturoi din tigaie si adauga spanacul;
- adauga apa si acopera tigaia cu un capac;
- stinge focul dupa ce spanacul a peirdut tot lichidul;
- muta spanacul intr-o sita si lasa-l la racit si scurs;
- paseaza spanacul in blender;
- adauga ouale intregi, parmezanul ras, faina amestecata cu praful de copt, sarea si piperul si amesteca pana la omogenizare;
- tapeteaza forma cu unt/ulei si hartie de copt si adauga compozitia aluatului. Intinde compozitia astfel incat sa obtii un strat uniform de cam un centimetru grosime;
- da blatul in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru un sfert de ora;
- rastoarna acum blatul pe o foaie de hartie noua de copt. Da la o parte hartia pe care s-a copt blatul de rulada;
- ruleaza latul in noua foaie de hartie de copt, strange bine capetele si lasa-l sa se raceasca bine la temeperatura camerei;
- muta blatul ruladei in frigider, infasurat in hartia de copt, pentru i60 minute;
- prepara crema de ton;
- pune fileul intr-o sita si lasa-l la scurs;
- muta fileul intr-un vas;
- adauga crema de branza si alesteca in blender pana obtii o crema omogena;
- asezoneaza cu sare si piper;
- asambleaza rulada. Elimina hartia de copt si unge blatul de rulada, uniform, cu crema de ton. Ruleaz-o cu atentie! Inveleste rulada in folie de aluminiu alimentara si mut-o in frigider pentru macar 3 ore;
- feliaza rulada si serveste-o alaturi de cei dragi.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci rulada de scrumbie