Saratele din aluat frantuzesc

Saratele din aluat frantuzesc

Pentru cei care au rabdare sa stea mai mult in bucatarie, pot incerca saratelele cu aluat frantuzesc.

Ingrediente pentru aluat frantuzesc:

500 grame faina,

un pahar apa,

o lingurita ulei,

o lingurita rasa de sare,

500 grame unt proaspat ;

un ou,

2 linguri parmezan sau orice branza rasa.

Mod de preparare:

##STEP##

Se prepara aluatul frantuzesc ca la carte. Aluatul intins si impaturit in mai multe randuri, se acopera si se lasa la rece de mai multe ori. ##END STEP##

##STEP##

Se intinde intr-o foaie groasa de 3 – 4 mm. Se taie cu cutitul fasii late de 10 - 12 cm. ##END STEP##

##STEP##

Se ung cu ou, se presara parmezan ras. ##END STEP##

##STEP##

Aceste fasii se taie in latime in benzi de 2 cm. Se apuca fiecare de amandoua capetele, se rasucesc odata si se asaza pe tava umezita cu apa. Se coc la foc bun. ##END STEP##

Mod de servire:

Saratelele din aluat frantuzesc sunt bune atat calde, cat si reci.