Pentru cei care au rabdare sa stea mai mult in bucatarie, pot incerca saratelele cu aluat frantuzesc.
Ingrediente pentru aluat frantuzesc:
500 grame faina,
un pahar apa,
o lingurita ulei,
o lingurita rasa de sare,
500 grame unt proaspat ;
un ou,
2 linguri parmezan sau orice branza rasa.
Mod de preparare:
##STEP##
Se prepara aluatul frantuzesc ca la carte. Aluatul intins si impaturit in mai multe randuri, se acopera si se lasa la rece de mai multe ori. ##END STEP##
##STEP##
Se intinde intr-o foaie groasa de 3 – 4 mm. Se taie cu cutitul fasii late de 10 - 12 cm. ##END STEP##
##STEP##
Se ung cu ou, se presara parmezan ras. ##END STEP##
##STEP##
Aceste fasii se taie in latime in benzi de 2 cm. Se apuca fiecare de amandoua capetele, se rasucesc odata si se asaza pe tava umezita cu apa. Se coc la foc bun. ##END STEP##
Mod de servire:
Saratelele din aluat frantuzesc sunt bune atat calde, cat si reci.