Saratele cu cascaval sau parmezan

Saratelele sunt o reteta aperitiv care poate fi preparata cu diferite ingrediente care desavarsesc gustul preparatului.

Noi va propunem o reteta simpla de saratele cu parmezan.

Ingrediente:

150 grame faina,

125 grame unt proaspat,

125 grame cascaval sau parmezan ras,

un galbenus,

½ ceasca de smantana,

un praf de sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se face un aluat din faina, unt, cascaval sau parmezan, un galbenus, smantana si sare. ##END STEP##

##STEP##

Se amesteca totul impreuna, fara sa se framante prea mult. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa aluatul cateva ore sa se odihneasca. Se intinde o foaie potrivit de subtire si se taie ronduri de 10-12 cm diametru. ##END STEP##

##STEP##

Se ung cu ou, se presara cascavalul sau parmezanul si fiecare rond se mai taie in patru, astfel ca sa obtinem forma de evantai. ##END STEP##

##STEP##

Se asaza intr-o tava si se coc la foc iute. ##END STEP##

Mod de servire:

Se servesc reci sau calde, in orice moment al zilei.