Saratelele sunt o reteta aperitiv care poate fi preparata cu diferite ingrediente care desavarsesc gustul preparatului.
Noi va propunem o reteta simpla de saratele cu parmezan.
Ingrediente:
150 grame faina,
125 grame unt proaspat,
125 grame cascaval sau parmezan ras,
un galbenus,
½ ceasca de smantana,
un praf de sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se face un aluat din faina, unt, cascaval sau parmezan, un galbenus, smantana si sare. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca totul impreuna, fara sa se framante prea mult. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa aluatul cateva ore sa se odihneasca. Se intinde o foaie potrivit de subtire si se taie ronduri de 10-12 cm diametru. ##END STEP##
##STEP##
Se ung cu ou, se presara cascavalul sau parmezanul si fiecare rond se mai taie in patru, astfel ca sa obtinem forma de evantai. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza intr-o tava si se coc la foc iute. ##END STEP##
Mod de servire:
Se servesc reci sau calde, in orice moment al zilei.