Aspicul se prinde mai repede daca in supa de carne si oase adaugati si foi de gelatina.
Ingrediente:
- 4 pahare cu zeama de carne,
- 14 foi de gelatina,
- 10 boabe piper,
- 2 foi de dafin,
- 2 cuisoare,
- ΒΌ ceasca de otet,
- 2 albusuri,
- coji de oua.
Mod de preparare:
##STEP##
Se pregateste o supa obisnuita din carne, oase si zarzavat. ##END STEP##
##STEP##
Se potriveste de sare, se strecoara, se lasa sa se racoreasca si se indeparteaza grasimea de deasupra. ##END STEP##
##STEP##
Intr-o oala de 2-3 kg se bat albusurile spuma si se toarna Incet 4 pahare de supa. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga foile de gelatina spalate, piperul, foile de dafin, cuisoare, otetul si cojile de doua spalate si zdrobite in mana. ##END STEP##
##STEP##
Se pune oala pe aragaz, se bate continuu cu telul pana incepe zeama sa fiarba. ##END STEP##
##STEP##
Zeama nu trebuie lasata sa fiarba prea repede, deoarece albusul s-ar inchega prea curand si n-ar mai servi la limpezirea aspicului. ##END STEP##
##STEP##
Dupa ce a dat in clocot, se trage la marginea aragazului si se lasa sa fiarba incet 15 minute.
Daca se da spuma la o parte cu lingura, lichidul trebuie sa apara complet limpezit. ##END STEP##
##STEP##
Se gusta si se potriveste de sare. ##END STEP##
##STEP##
Se strecoara fierbinte, printr-o carpa deasa udata cu apa si stoarsa. ##END STEP##
La ce se foloseste aspicul?
Acest semipreparat gelatinos se foloseste la piftie, dar si la imbracarea diverselor aperitive, cum este carne la cutie, pateu de ficat, oua umplute si diverse salate.