Reteta aperitiv: Crochete de ciuperci

Crochetele de ciuperci sunt un aperitiv cald excelent care poate fi servit inclusiv la micul dejun.

Ingrediente:

- 250 grame ciuperci,
- 2 linguri de unt,
- o lingura de faina,
- 4 oua,
- o lingura branza,
- sare, piper,
- untura pentru prajit.

Mod de pregatire:

##STEP##

Se curata ciupercile, se taie felii si se inabusa cu unt.##END STEP##

##STEP##

Separat se face un sos bine legat dintr-o lingura de unt, in care se prajeste o lingura buna de faina si se stinge cu apa. ##END STEP##

##STEP##

Se pune sare. Intre timp, se face din 4 oua un scrob obisnuit (jumari) si se amesteca cu sosul de faina care trebuie sa fie foarte legat, cu ciupercile inabusite si cu o lingura de branza rasa. ##END STEP##

##STEP##

Se potriveste de sare si piper si se lasa o ora la rece. ##END STEP##

##STEP##

Se ia o lingura din compozitie si se fac rochete, care se dau prin ou batut cu sare, piper si o lingurta de ulei, apoi prin pesmet si se rumenesc in untura fierbinte. ##END STEP##