O reteta aperitiv cu legume sunt rosiile umplute cu ciuperci.
Ingrediente:
- 12 rosii mijlocii,
- 250 grame ciuperci,
- 2 cepe,
- 2 linguri de ulei,
- o lingurita de bulion de ardei,
- un catel de usturoi,
- o lingura de pesmet,
- o lingurita de zahar,
- sare, piper.
Mod de preparare:
##STEP##
Se aleg rosiile mari frumoase, se taie in doua si se scot semintele. Se lasa sa se scurga.##END STEP##
##STEP##
Se prajeste in ulei ceapa tocata marunt. Se spala ciupercile, si dupa ce se indeparteaza varful piciorului, se toaca marunt. ##END STEP##
##STEP##
Se pun in uleiul cu ceapa, se adauga sare, piper. Se amesteca si cand ciupercile incep sa se moaie, se adauga o lingurita de bulion de ardei, usturoiul sfaramat, o lingura buna de pesmet si putina apa. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca pe foc pana cand compozitia devine destul de groasa. ##END STEP##
##STEP##
Se umplu rosiile si se presara pesmet. Se pun la cuptor cu o lingura de ulei si putin bulion de rosii subtiat; se amesteca cu o lingurita de zahar. ##END STEP##
Mod de servire:
Se servesc reci. In loc de ulei se pot pregati cu unt, dar in aceasta varianta se servesc calde.