Mamaliga la cuptor este o mancare in straturi la care se adauga o serie de ingrediente pentru a imbogati gustul preparatului final.
Ingrediente:
- 400 g malai,
- 1 ΒΌ l apa,
- o lingurita de sare,
- 200 g branza,
- 100 g unt,
- 2 oua,
- 2 linguri lapte.
Mod de preparare:
##STEP##
Se pune ceaunul cu apa la fiert. Separat se pregateste malaiul proaspat cernut. ##END STEP##
##STEP##
Cand apa da in fiert, se adauga o lingurita de sare si se presara putin malai. ##END STEP##
##STEP##
Dupa cateva minute, cand apa clocoteste se toarna tot malaiul deodata si se despica movilita de malai in doua cu facaletul. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa fiarba cu incetul circa o jumatate de ora. Apoi se amesteca bine de tot, apasand cu facaletul spre peretii ceaunului. ##END STEP##
##STEP##
Mamaliga trebuie sa fie moale. Se unge cu unt o forma rezistenta la foc. ##END STEP##
##STEP##
Se pune un strat subtire de mamaliga asezata usor si intinsa cu o lingura inmuiata in unt. ##END STEP##
##STEP##
Se pune un strat de branza de burduf sau de telemea, dupa gust, si unt, apoi din nou mamaliga, branza, unt. ##END STEP##
##STEP##
Ultimul strat trebuie sa fie de mamaliga. ##END STEP##
##STEP##
Se bat ouale cu putin lapte si cu sare ca pentru omleta. ##END STEP##
##STEP##
Se toarna peste mamaliga, se presara branza rasa, se da la cuptor pana ce se rumeneste deasupra. ##END STEP##
Mod de servire:
Mamaliga cu branza la cuptor se serveste in forma la cina.