Un aperitiv gustos si hranitor il reprezinta ouale umplute cu ciuperci si sunca.
Pentru aceasta reteta ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 6oua, 2 galbenusuri,
- 1 lingura de mustar,
- 100 g ulei,
- 100 g sunca,
- 100 g ciuperci,
- sare,
- piper.
Mod preparare
##STEP##
Mai intai se pun la fier ouale. Acestea se fierb pana devin tari. ##END STEP##
##STEP##
Dupa ce s-au racit se curata, se taie in doua in lat si se taie putin si din capetele rotunjite, astfel ca ouale sa poata sta in picioare ca niste paharele. ##END STEP##
##STEP##
Se scoate galbenusul si se imparte in doua. ##END STEP##
##STEP##
Jumatate se marunteste si se amesteca cu o lingura de mustar, cu galbenusuri crude si cu putina sare. Se pune uleiul, turnandu-l cate putin si amestecand mereu, pana ce sosul de maioneza este gata. ##END STEP##
##STEP##
Galbenusurile lasate deoparte, se maruntesc si se amestea cu bucatele de sunca, date prin masina de tocat. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga ciuperci inabusite si taiate foarte marunt si o lingura sau doua din sosul pregatit mai inainte. ##END STEP##
##STEP##
Se pune sare si piper dupa gust. Cu aceasta compozitie se umplu ouale cu varf. ##END STEP##
##STEP##
Se toarna sosul in farfuria cu care vor fi servite la masa si deasupra se asaza jumatatile de ou umplute. ##END STEP##