Oua umplute cu ciuperci si sunca

Un aperitiv gustos si hranitor il reprezinta ouale umplute cu ciuperci si sunca.

Pentru aceasta reteta ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 6oua, 2 galbenusuri,

- 1 lingura de mustar,

- 100 g ulei,

- 100 g sunca,

- 100 g ciuperci,

- sare,

- piper.

Mod preparare

##STEP##

Mai intai se pun la fier ouale. Acestea se fierb pana devin tari. ##END STEP##

##STEP##

Dupa ce s-au racit se curata, se taie in doua in lat si se taie putin si din capetele rotunjite, astfel ca ouale sa poata sta in picioare ca niste paharele. ##END STEP##

##STEP##

Se scoate galbenusul si se imparte in doua. ##END STEP##

##STEP##

Jumatate se marunteste si se amesteca cu o lingura de mustar, cu galbenusuri crude si cu putina sare. Se pune uleiul, turnandu-l cate putin si amestecand mereu, pana ce sosul de maioneza este gata. ##END STEP##

##STEP##

Galbenusurile lasate deoparte, se maruntesc si se amestea cu bucatele de sunca, date prin masina de tocat. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga ciuperci inabusite si taiate foarte marunt si o lingura sau doua din sosul pregatit mai inainte. ##END STEP##

##STEP##

Se pune sare si piper dupa gust. Cu aceasta compozitie se umplu ouale cu varf. ##END STEP##

##STEP##

Se toarna sosul in farfuria cu care vor fi servite la masa si deasupra se asaza jumatatile de ou umplute. ##END STEP##