Oua picante umplute cu pui

Va plac mancarurile picante? Daca da, incercati o reteta aperitiv extrem de simpla: oua umplute picante.

Ingredientele pentru aceasta reteta sunt:
- 6 oua,
- 2 galbenusuri ou,
- 1 lingurita mustar,
- 100 g ulei,
- 100 g carne de pasare sau sunca de pui,
- 2 castraveti in otet,
- sare,
- piper.

Pana la un anumit punct metoda de preparare a acestei retete este asemanatoare cu cea de la prepararea maionezei. Astfel:

##STEP##

Se fierb ouale tari; dupa ce s-au racit se curata, se taie in doua in lat.

##END STEP##

##STEP##

Se scoate galbenusul si se imparte in doua. Jumatate se trece prin sita si se amesteca cu o lingura de mustar, cu galbenusuri crude si cu putina sare. Se pune uleiul, turnandu-l cate putin si amestecand mereu, pana ce este sosul gata.

##END STEP##

##STEP##

Galbenusurile lasate deoparte, se freaca cu bucatele de carne de pasare fiarta ori fripta sau sunca, date prin masina de tocat.

##END STEP##

##STEP##

Se adauga castravetii, tocati foarte marunt si o lingura sau doua din sosul pregatit mai inainte. Se pune sare si piper dupa gust. Cu aceasta compozitie se umplu ouale cu varf.

##END STEP##

##STEP##

Se toarna sosul in farfuria cu care vor fi servite la masa si deasupra se asaza jumatatile de ou umplute.

##END STEP##

Se poate decora cu foi de salata sau frunze de patrunjel.