Ceapa se umple cu diverse legume, cu carne sau cu usturoi.
Iata cum se prepara ceapa umpluta cu usturoi:
Ingrediente:
- 12 cepe mijlocii,
- 4 capatini de usturoi,
- 2 linguri ulei,
- sare, piper,
- o lingura pesmet.
Mod de preparare:
##STEP##
Se oparesc cepele si usturoiul cu apa clocotita. ##END STEP##
##STEP##
Se scobesc cepele. Se piseaza in piulita de piatra usturoiul si miezul scos din ceapa, cu sare, piper si putin ulei. ##END STEP##
##STEP##
Se umplu cu aceasta pasta cepele, se presara deasupra pesmet si se dau la cuptor intr-o farfurie cu putin ulei. ##END STEP##
##STEP##
Se tin pana se rumenesc. ##END STEP##
Mod de servire:
Ceapa umpluta cu usturoi se poate servi calda sau rece.
Pentru aceasta reteta puteti folosi ceapa uscata alba sau rosie, ultima dintre ele fiind recunoscuta pentru proprietatile ei terapeutice.