Crochetele de cascaval sunt un aperitiv la fel de gustos ca si buletele de cascaval.
Ingrediente:
- 250 grame cascaval,
- 1/2 lingura de unt,
- o lingura de faina,
- o ceasca zeama de carne sau de lapte.
Pentru prajit:
- o lingura de faina,
- un ou,
- o lingura de pesmet,
- 2 linguri de untura.
Mod de preparare:
##STEP##
Se taie cascavalul in cuburi mici. ##END STEP##
##STEP##
Se face un sos alb ceva mai gros, din unt si faina si se stinge cu zeama de carne. ##END STEP##
##STEP##
Cantitatea de sos trebuie potrivita atat, cat sa lege branza, nu mai mult, deoarece altfel crochetele devin cleioase, fara fragezime. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa se raceasca. Se amesteca sosul cu cascavalul. ##END STEP##
##STEP##
Se fac crochete, se dau prin faina, ou si pesmet si se rumenesc in untura. ##END STEP##
Mod de servire:
Crochetele de cascaval se servesc reci pe un platou.