Chiflele sunt niste paini mai mici care se pot prepara si in casa.
Ingrediente:
- un kg faina,
- 40 g drojdie,
- 6 - 7 dl lapte,
- o lingura ulei,
- 20 g zahar,
- 2 lingurite rase de sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se cerne faina in copaie. Se face loc la mijloc. ##END STEP##
##STEP##
Se pune drojdia frecata cu zaharul, apoi uleiul, sarea si laptele rece. ##END STEP##
##STEP##
Se framanta totul bine, pana ce aluatul face basici si se desprinde de pe maini. ##END STEP##
##STEP##
Se pune la cald sa creasca. Dupa ce a crescut, nu insa complet, se rastoarna coca pe masa de aluat presarata cu faina, se imparte in painite mici de circa 50 - 60 g fiecare, se rotunjesc in mana si se asaza pe tava presarata cu faina. ##END STEP##
##STEP##
De indata ce sunt asezate pe tava, inainte de a creste, se cresteaza deasupra, in doua sau in patru, cu un cutit foarte bine ascutit, cu o miscare iute si destul de adanc. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa creasca si, inainte de le da la cuptor, se ung cu ou amestecat cu putin lapte. ##END STEP##
##STEP##
Se coc la foc iute circa 20 de minute. ##END STEP##
Chiflele se pot consuma la micul dejun impreuna cu diverse antreuri reci, dar si la masa de pranz inmuiate in sos.