Sufleul de parmezan este o reteta simpla, dar foarte hranitoare.
Preferata de cei mici, sufleul cu parmezan este adesea servit la cina. Iata cum se prepara:
Ingrediente:
- 100 grame faina,
- 2 cesti lapte,
- 100 grame parmezan,
- 40 grame unt proaspat,
- 5 oua,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se amesteca faina cu laptele rece. ##END STEP##
##STEP##
Se pune pe masina si se tine, amestecand mereu, pana incepe sa se ingroase. ##END STEP##
##STEP##
Se da la o parte, se pune sare, parmezanul ras si untul. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca bine si dupa ce a mai pierdut din fierbinteala se pun galbenusurile, unul cate unul si la urma se adauga albusurile batute spuma. ##END STEP##
##STEP##
Se toarna compozitia intr-o forma rezistenta la foc, bine unsa cu unt, se presara parmezan ras si se da la cuptor, vreo 20 de minute. ##END STEP##
Mod de servire:
Trebuie sa creasca frumos si se serveste indata ce este gata, ca sa nu se lase.