Pentru o cina delicioasa si consistenta, sufleul de dovlecei este alegerea perfecta.
Ingrediente:
- 4 dovlecei mijlocii sau 750 g dovlecei in floare,
- 3 linguri de unt,
- 2 linguri de faina,
- 1/2 ceasca lapte sau apa,
- 2 linguri de branza,
- 3 oua,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se rad dovleceii, se taie in bucati potrivite si se oparesc cu apa clocotita si sare. ##END STEP##
##STEP##
Se scurg, se asaza intr-o forma de pamant (terina), cu unt. ##END STEP##
##STEP##
Se tin putin pe foc pana iese toata umezeala din ei. Separat se prajesc doua linguri nu prea pline de faina, in doua linguri de unt topit, fierbinte. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca, fara sa se rumeneasca de loc si se sting cu lapte sau cu apa. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa fiarba pana se ingroasa bine si se desface de pe cratita. Se da la o parte. ##END STEP##
##STEP##
Se toarna deasupra, se presara branza rasa. Se da o ora la cuptor, la foc mijlociu, pana creste. ##END STEP##
Mod de servire:
Se serveste in forma.