Afla cum se face piureul de napi cu cartofi

Afla cum se face piureul de napi cu cartofi

Pentru aceasta reteta este indicat sa alegi napi mai mici pentru ca sunt mai dulci si au o textura mai buna.

Ingrediente:

- 400 grame napi,
- 400 g cartofi,
- 2 linguri unt,
- 3 linguri lapte,
- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se curata napii si se taie in felii subtiri. ##END STEP##

##STEP##

Se pun la fiert cu putin lapte sau cu zeama de carne. ##END STEP##

##STEP##

Se trec prin sita impreuna cu aceeasi cantitate de cartofi fierti in apa. ##END STEP##

##STEP##

Se bat bine cu unt in cratita in care au fiert. Cand pasta e ca o crema, se adauga laptele fierbinte, cate putin. ##END STEP##

##STEP##

Se mai bate apoi pe foc, ca sa se infierbante, fara insa sa se rumeneasca pe fund sau sa fiarba. Se potriveste gustul sarat. ##END STEP##

Mod de servire:

Se serveste imediat ca si garnitura la friptura.