Daca ai preparat pana acum legume in stil grecesc, incearca si o reteta cu vinete portugheze.
Ingrediente:
- 4 vinete mijlocii,
- 150 grame branza,
- 2 linguri de faina,
- 2 linguri de untura,
- 2 cepe,
- 500 grame rosii,
- un fir de usturoi,
- cimbru, dafin, sare, piper,
- o lingurita de zahar,
- o lingura de unt,
- o lingurita de pesmet.
Mod de preparare:
##STEP##
Se aleg vinete mijlocii, se taie felii de 1 cm grosime. Se oparesc, se scurg, se sareaza si se pun pe un fund de lemn sa stea 20 de minute cu un teasc deasupra. ##END STEP##
##STEP##
Separat se infierbanta o lingura de unt in care se prajesc cepele taiate marunt. Se adauga rosiile taiate in doua, un fir de usturoi, cimbru, frunza de dafin, sare, piper, si zahar. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa fiarba inabusit o jumatate de ora, pana ce sosul se ingroasa. Se sterg feliile de vinete, se dau prin faina si se prajesc in untura. ##END STEP##
##STEP##
Se trece sosul prin sita, se pun cateva linguri pe fundul unei forme rezistente la foc, iar deasupra cateva feliute subtiri de branza alba (telemea). ##END STEP##
##STEP##
Se asaza apoi feliile de vinete, se repeta din nou punand sos, felii de branza si apoi vinete. ##END STEP##
##STEP##
Cand totul este asezat, se toarna deasupra sosul care a mai ramas, se presara branza rasa amestecata cu pesmet, se stropeste cu unt, se da la cuptor, la foc iute. ##END STEP##
Mod de servire:
Se servesc in forma.