Covrigeii cu susan au marimea unei guri de pahar si sunt foarte gustosi.
Ingrediente:
½ ceasca de lapte,
2 linguri de unt topit,
100 grame zahar,
o lingurita rasa de bicarbonat,
faina cat se cere,
un praf de sare,
2 linguri de susan.
Mod de preparare:
##STEP##
Se face un aluat din ½ ceasca lapte, 2 linguri de unt topit, zahar, sare, bicarbonat si faina cat se cere. ##END STEP##
##STEP##
Se framanta bine pana se obtine un aluat potrivit de tare. ##END STEP##
##STEP##
Se face un sul, se taie bucati si fiecare bucatica se rasuceste pe masa de aluat, lipind capetele in forma de covrigei. ##END STEP##
##STEP##
Se inmoaie intr-un sirop subtire de zahar cu apa, se da prin susan si se coc la cuptor pana incep sa se rumeneasca. ##END STEP##
Mod de servire:
Covrigeii cu susan sunt o gustare aperitiv care se pot servi la ceai, dar si la o halba de bere.