Zaharul candel brun este obtinut din trestie de zahar si seva de palmier, fiind nerafinat. Se foloseste in bucatarie, dar si in tratarea anumitor afectiuni. Nu este la fel de dulce precum zaharul rafinat, ceea ce inseamna ca e mult mai sanatos decat binecunoscutul zahar alb.
Zahar candel brun - beneficii:
- calmeaza tusea persistenta. Nu trebuie decat sa tii in gura o bucatica de zahar candel brun. In cateva minute, tusea va fi redusa simtitor;
- amelioreaza durerile de gat. Daca simti ca gatul s-a intepenit, foloseste un amestec de zahar candel, unt clarificat(ghee) si piper negru macinat. Gusta din acest amestec seara inainte de culcare;
- imbunatateste memoria. Amesteca zaharul candel brun cu lapte cald si bea-l inainte de somn. Acesta va functiona ca un bun remediu natural pentru imbunatatirea memoriei.
- improspateaza respiratia. Consuma putin zahar candel dupa masa. Vei combate bacteriile care isi fac de cap pe baza resturilor alimentare ce raman in gura.
- ajuta la buna functionare a sistemului digestiv. Pentru eficienta sporita, zaharul candel se consuma impreuna cu seminte de fenicul. Indigestia nu va mai reprezenta o problema;
- creste nivelurile de hemoglobina. Aceasta substanta parte a globulelor rosii este importanta. Neprodusa suficient poate duce la probleme precum anemie, ameteli, oboseala , slabiciune etc.
- boost de energie. Gustul sau fresh te va alimenta cu energie, mai ales dupa masa, cand corpul tinde sa se relaxeze. Consuma zaharul candel brun mpreuna cu seminte de fenicul pentru a preveni starea de moleseala.
Citeste si: Cum sa reduci consumul de zahar. Fructele sunt cheia