Ingrediente:
- 500 gr carne tocata de porc;
- un ou;
- 70 gr orez;
- o ceapa mica tocata;
- sare;
- cimbru;
- marar;
- piper dupa gust;
- 4 morcovi;
- 2 cepe medii;
- o varza mica rosie;
- un ardei rosu;
- un ardei gras galben;
- 3 linguri ulei de floarea soarelui;
- o lingurita bobite de mustar;
- 200 ml suc de rosii;
- o foaie de dafin;
- patrunjel si telina verde proaspat tocate;
- 5 l apa plata;
Mod de preparare:
- curata legumele si spala-le sub jet de apa rece.
- ceapa tocata si ardeiul taiat bucati se pun la sotat, in 3 linguri ulei de floarea soarelui.
- adauga morcovii taiati rondele, varza rosie tocata, punem apa plata, foaia de dafin, bobitele de mustar, sare si piper dupa gust si lasa-le sa fiarba aproximativ 20 minute.
- amesteca oul cu carnea tocata, orezul, cimbrul, mararul uscat. Sare si piper dupa gust.
- formeaza perisoare de marimea dorita, pune-le in ciorba care clocoteste, redu focul, adauga si sucul de rosii, lasa sa fiarba pana se ridica perisoarele la suprafata.
- opreste focul, presara verdeata proaspat tocata, lasa cateva minute sa se intrepatrunda aromele si e gata!
Pofta buna!